Ce tipuri de durere poate provoca HIV?

Diverse forme de durere sunt mai frecvente în rândul persoanelor care trăiesc cu HIV. Tipurile de durere legate de HIV depind de cauzele specifice și pot include dureri de cap, dureri articulare și crampe abdominale.

Durerea poate avea un efect profund asupra calității generale a vieții și funcționării zilnice a oamenilor. Este important ca furnizorii de servicii medicale să identifice cauzele durerii la persoanele cu HIV și să încerce să găsească tratamente eficiente pentru ei.

Cercetări au constatat că, chiar dacă acum este disponibilă o terapie antiretrovirală eficientă, persoanele care trăiesc cu HIV sunt mai probabile Pentru a raporta durerea decât cei fără HIV.

Înțelegerea sursei durerii și primirea unui tratament eficient poate îmbunătăți considerabil sănătatea fizică și prostaline medicament mentală a unei persoane.

În acest articol, discutăm cauzele și tipuri de dureri legate de HIV. De asemenea, ne uităm la opțiunile de tratament și sugerăm remedii la domiciliu care pot ajuta.

Există cauze diferite ale durerii legate de HIV, iar tipul, locația și severitatea durerii pot varia între indivizi.

HIV este un virus care vizează sistemul imunitar, care protejează organismul de infecție și boală. Fără tratament, sistemul imunitar devine treptat mai puțin capabil să combată infecțiile.

Durerea pe termen scurt poate rezulta din diferite infecții secundare, leziuni sau chirurgie. Această durere dispare de obicei odată ce corpul se va recupera, iar tratamentele eficiente și îngrijirea pot accelera recuperarea.

Multe persoane care trăiesc cu HIV experimentează dureri cronice sau pe termen lung. Într -un studiu care a urmat 238 de persoane care trăiesc cu HIV, 53% dintre participanți au raportat că au avut dureri cronice în ultimele 6 luni. Cele mai frecvente situri de durere primară au inclus articulațiile și spatele.

Durerea cronică la persoanele care trăiesc cu HIV pot fi rezultatul:

 • Efectele directe ale HIV asupra corpului
 • leziuni nervoase, cunoscută și sub denumirea de neuropatie periferică
 • Infecții oportuniste
 • Un efect secundar al tratamentelor HIV

Citiți despre Infecții oportuniste și posibile complicații ale HIV aici.

Tipuri de durere legată de HIV

Durerea legată de HIV se manifestă într-o varietate de moduri. Persoanele care trăiesc cu HIV pot suferi dureri ca urmare a virusului în sine sau ca efect secundar al tratamentului cu HIV și al altor medicamente.

Persoanele cu HIV netratate riscă să dezvolte infecții secundare care pot provoca inflamație și dureroase Simptome.

Tipuri de durere care afectează în mod obișnuit persoanele cu HIV includ:

 • Cefalea: durerea poate varia de la ușoară la severă și se poate prezenta ca presiune intensă, etanșeitate sau a senzație de palpitant. Numărul scăzut de celule CD4, infecțiile sau alte boli legate de HIV pot provoca dureri de cap.
 • Articulație, mușchi și osoasă Durere: HIV poate fi asociat cu artrită și osteoporoză, ambele pot provoca dureri în articulații , mușchi și oase. Acest tip de durere poate apărea și odată cu îmbătrânirea.
 • Durere de stomac: fără tratament, HIV poate slăbi sistemul imunitar, lăsând organismul vulnerabil la infecțiile oportuniste. Aceste infecții apar uneori în tractul gastrointestinal, provocând simptome dureroase, cum ar fi inflamația și durerile de stomac. Unele tratamente HIV pot provoca, de asemenea, crampe abdominale dureroase.

HIV poate deteriora nervii periferici, ceea ce poate duce la o tulburare neurologică cunoscută sub numele de neuropatie periferică. La persoanele care trăiesc cu HIV, medicii se referă uneori și la această afecțiune ca neuropatie HIV.

Neuropatia periferică este cea mai frecventă complicație neurologică la adulții cu HIV. Conform unui studiu, vârsta mai mare și fumatul cresc riscul unei persoane de a dezvolta neuropatie periferică.

Unele simptome ale neuropatiei periferice includ:

 • amorțeală sau durere la mâini și picioare
 • slăbiciune musculară în mâini și picioare
 • amorțeală sau furnicături în extremități
 • Sensibilitate crescută la durere

pentru Mai multe informații și resurse aprofundate cu privire la HIV și SIDA, vizitați hub-ul nostru dedicat.

Tratament

Există multe modalități de a gestiona durerea legată de HIV. Medicii pot prescrie medicamente pentru a reduce simptomele dureroase.

Persoanele care trăiesc cu HIV pot achiziționa, de asemenea, calmante de durere (OTC), dar ar trebui să vorbească cu medicul lor înainte de a începe orice medicamente sau suplimente noi. Terapiile nonmedicinale și remedii la domiciliu pot oferi, de asemenea, alinare pentru unii oameni.

Tratamentele specifice pot viza simptomele și cauzele infecțiilor oportuniste. În funcție de tipul de infecție, acestea pot include medicamente antivirale, antibiotice sau medicamente antifungice.

discutăm despre diferitele tipuri de tratamente de mai jos:

Terapie antiretrovirală

Când o persoană ia terapie antiretrovirală în mod constant și în funcție de rețeta sa, poate reduce cantitatea de virus din corp la niveluri foarte mici.

Când sarcina virală devine nedetectabilă, virusul nu mai dăunează sistemului imunitar și nu se poate răspândi altor persoane.

Luarea în mod constant a terapiei antiretrovirale poate ajuta la menținerea organismului sănătos și la reducerea reducerii Riscul oricăror infecții oportuniste, care pot preveni diverse cauze ale durerii.

Medicamente pentru durere

Unele medicamente care tratează HIV pot crește sensibilitatea la durere a unei persoane sau pot provoca efecte secundare incomode. Dacă efectele secundare sunt intolerabile, un furnizor de servicii medicale poate schimba medicamentele persoanei. De asemenea, pot recomanda prescripții sau calmani de durere OTC.

Opțiunile de medicamente pentru durere includ:

Medicamente non-opioide

O mare varietate de calmani non-opioizi sunt de calmare a durerii sunt Disponibil atât OTC, cât și prin rețetă. Exemple comune includ acetaminofen, aspirină și ibuprofen. Sunt disponibile și calmante topice, cum ar fi geluri, creme sau patch -uri. Opioidele pot provoca efecte secundare, cum ar fi somnolența, greața și constipația. Este esențial să urmați instrucțiunile medicului atunci când luați opioide pentru a preveni complicațiile și supradozajul.

Terapii nonmedicinale

Alte modalități posibile de ameliorare a durerii includ:

 • Masaj
 • Terapia comportamentală cognitivă (CBT)

Unele persoane pot beneficia, de asemenea, de aderarea la un grup de asistență cronică, deoarece ceilalți membri vor putea oferi sprijin și înţelegere. De asemenea, pot avea sfaturi utile de ameliorare a durerii de împărtășit.

remedii la domiciliu

Unele modalități de a gestiona durerea legată de HIV la domiciliu includ:

 • Practicarea Tehnici de relaxare, cum ar fi meditația și exercițiile de respirație atentă
 • Aplicarea compreselor calde și reci în zona afectată
 • Luând băi calde atunci când este necesar
 • Implicarea în activitate fizică regulată
 • Identificarea și reducerea cauzelor stresului
 • Limitarea consumului de alcool
 • Renunțarea la fumat, dacă este cazul

Unele remedii pe bază de plante poate interacționa cu medicamentele antiretrovirale. Din această cauză, cel mai bine este să discutați cu un furnizor de servicii medicale înainte de a lua remedii pe bază de plante sau naturale.

Citiți despre tratamente alternative pentru HIV aici.

rezumat

Durerea este un simptom frecvent al HIV și este diferit pentru toată lumea. Durerea poate rezulta din efectele virusului în sine, precum și din complicațiile HIV și efectele secundare ale tratamentului cu HIV.

Durerea este tratabilă, dar necesită o abordare individualizată. Furnizorii de servicii medicale pot determina cauza durerii și pot recomanda un plan de tratament. Acest plan poate implica ajustarea tratamentelor HIV curente sau luarea de reduceri a durerii de prescripție medicală.

remedii la domiciliu și terapii alternative, cum ar fi acupunctura și masajul, pot ajuta, de asemenea, oamenii să gestioneze durerea.

Citiți articolul în spaniolă.

 • HIV și SIDA
 • Sistem imunitar / vaccinuri
 • Boli infecțioase / bacterii / virusuri
 • Durere / anestezice
 • Sănătate sexuală/Stds